Ga naar hoofdinhoud

Hoofd op een stokje

Wanneer het spannend wordt dan bewegen we vaak weg van dit gevoel. Van de pijn, het ongemak, het verdriet, de boosheid, enz. We gaan uit ons lijf en in ons hoofd, alle energie gaat naar boven. In je hoofd probeer je alles onder controle te houden, je piekert je suf en bent alert. En zo verlies je het contact met jezelf, met je lichaam. Je wordt een hoofd op een stokje en je gaat uithouden. Hoe zou het zijn om weer je voeten op de grond te voelen? Je bekken als basis te voelen? In ons onderlijf ervaren we vaak ons fundament, wat is wel en niet goed voor mij. Het helpt ons om het contact met de realiteit te houden en te zorgen voor onze behoeften.

Uit je lijf en in je hoofd heeft natuurlijk een functie. Het is een overlevingsmechanisme en wanneer het echt nodig is is het heel fijn dat je daarop terug kunt vallen. Wanneer je echter stelselmatig je gevoelens en behoeften negeert wordt dat een gewenning en is het steeds moeilijker om weer in jezelf te landen. In jezelf landen is kunnen ontspannen in jezelf, de verbinding met jezelf weer aan kunnen gaan. Dat geeft rust en ruimte en mogelijkheden om je ook met anderen te verbinden.

Iedereen heeft zo zijn eigen drijfveer om in het hoofd te gaan. Wat is die van jou en wat zijn jouw overtuigingen? Sta je er voor open om deze te ontdekken en je andere technieken eigen te maken om terug te kunnen keren in je lichaam? Haptotherapie kan daarbij heel helpend zijn, het brengt je terug in de ervaring en weer in je kracht. Het hoofd op een stokje verandert zo gaandeweg weer in een dynamisch lichaam, vol in het leven. Immers lichaam èn geest werken met elkaar samen.

Deel dit
Back To Top
Zoeken