Ga naar hoofdinhoud

Inspiratiebronnen

Ik haal uit een heleboel dingen mijn inspiratie. De ontmoeting met andere mensen, mijn kinderen, boeken, zinnetjes, muziek, gewoon kleine dingetjes die zo op een dag gebeuren. Ik merk dat ik geïnspireerd raak wanneer ik daar de ruimte voor heb. Als mijn hoofd even niet zo vol zit en ik me meer met mijn lijf ook in het hier en nu bevind. Dan komen juist de onverwachte spontane momentjes het meest binnen. En die voelen eigenlijk nog het fijnst.

In tijden van stress, voor mij is dat een razend hoofd, spanning voelbaar in mijn lichaam. Dan zoek ik de inspiratie echt op om weer even stil te kunnen staan. Ik heb door de jaren heen zo mijn voorkeuren ontwikkelt voor thema’s qua inspiratie. Het is heel persoonlijk, een zin als ‘het mooiste dat je kunt worden is jezelf’ zegt mij bijvoorbeeld niet zoveel. Ook al is het waar. Wat meer raakt zijn dingen die me ruimte geven. Een voelbare vrijheid, acceptatie en compassie. Die drie dingen zijn erg belangrijk voor me. Herken je dat? Dat je kunt leren wanneer je mild bent voor jezelf? Je jezelf de ruimte geeft om gewoon te zijn? Dat is niet altijd gemakkelijk en vergt ook wel oefening. En tijd. En steeds weer opnieuw beginnen. Maar het is zo waardevol om compassie voor jezelf te ontwikkelen en te gaan voelen. Iedereen kan dat!

Hieronder deel ik enkele mensen en boeken die ik heel inspirerend vind. Delen hiervan neem ik ook mee in mijn benadering van je hulpvraag en in hoe ik mensen begeleid. Hopelijk mogen onderstaande mensen je net zo inspireren als dat ze mij doen…..

Mooi artikel over het belang van voelen https://www.psychologiemagazine.nl/artikel/hoogleraar-brene-brown-je-moet-erdoorheen/

‘Ik hou van mij’ gezongen door Harry Jekkers https://www.youtube.com/watch?v=RPhn9g6SEIU

Haptonomie in beeld  www.youtube.com/watch?v=B40ehljEe-I

Russ Harris  www.actmindfully.com.au/

Eckhart Tolle  www.eckharttolle.com

Anna Terruwe  www.annaterruwestichting.nl/over-anna-terruwe/bevestigingsleer/

Brene Brown  www.ted.com/talks/brene_brown_on_vulnerability?language=nl

John Kabbat Zinn  www.happinez.nl/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/Jon-Kabat-Zinn.pdf

Dirk de Wachter  www.trouw.nl/home/we-lijken-het-lijden-verleerd~abc63a14/

The happiness trap  www.bol.com/nl/p/de-valstrik-van-het-geluk/1001004006521370/?suggestionType=typedsearch

Het leven is een kunstwerk  www.filosofie.nl/artikelen/joepdohmenlevenskunstbetekentwillenwatjedoet.html

Mindfulness voor elke dag  www.mindfulnessvoorelkedag.nl/

Deel dit
Back To Top
Zoeken