Ga naar hoofdinhoud

Ik ben Anneke Thuijs, geboren in 1982 en woonachtig in Doetinchem samen met Robert-Jan en onze twee jongens. Na mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening ben ik mijn loopbaan binnen de hulpverlening begonnen in de forensische psychiatrie waar ik gewerkt heb als sociotherapeut en later als maatschappelijk werker. Op een gegeven moment heb ik de overstap gemaakt naar de vrijwillige hulpverlening. Zoekende naar wat past nu echt bij mij. Toen ook dit niet de weg bleek te zijn heb ik besloten een tijdje te stoppen met werken en te gaan onderzoeken welke kant ik op wilde. Na een tijdje kwam ik erop uit dat ik het toch wel miste om met mensen te werken, mensen te mogen ontmoeten en begeleiden. Dat geeft me echt energie. Ik wilde alleen niet meer met mensen werken in de vorm die ik gewend was. Ik wilde met iemand een proces in kunnen gaan, werken met het lichaam en mijn intuïtie. Leren om minder in het hoofd te zitten en meer te voelen. Iets waar ik zelf ook meer behoefte aan kreeg en de keuze om uiteindelijk weer te gaan studeren ipv weer het werkveld in te gaan is dan ook een persoonlijke keuze.

Na de geboorte van mijn oudste zoon heb ik enkele behandelingen bij een haptotherapeute gehad. Toen is mijn interesse in de haptotherapie gewekt, ik heb het destijds als heel bijzonder en helpend ervaren en dit gevoel is me echt bijgebleven. Vanuit o.a. deze persoonlijke ervaring en mijn wens om meer lichaamsgericht te werken ben ik in 2015 Haptotherapie gaan studeren aan het ITH in Nijmegen. Deze opleiding heb ik in april 2019 afgerond en daarna ben ik mijn eigen haptotherapiepraktijk gestart. Naast mijn eigen praktijk heb ik twee jaar met veel plezier 1 dag in de week gewerkt als haptotherapeut bij PRNL (Poliklinische Revalidatie Nederland) in Doetinchem. Daar werkte ik met mensen met chronische pijn, NAH en SOLK/ALK patiënten. Sinds januari 2022 richt ik me volledig op mijn eigen haptotherapiepraktijk.

In mijn vrije tijd ontspan ik vooral door te koken, daar kan ik helemaal in opgaan. Ook mag ik graag uit eten gaan of een concert/festival bezoeken. Wandelen in de natuur vind ik heerlijk en doe ik het liefst alleen, zo houd ik voor mijzelf de balans.

In mijn begeleiding neem ik mijn werkervaring mee, het geleerde uit de opleidingen en mijn eigen levenservaring. Dat wil niet zeggen dat ik precies weet wat goed voor jou is, maar ik kan je wel helpen te ontdekken wat jij zelf vindt dat goed voor jou is. Ik stimuleer je inzicht te krijgen in je eigen mogelijkheden. Je hoeft niets af te leren maar je leert bij.

Anderen zeggen over mij dat ze mij als oordeelloos, no-nonsense en intuïtief ervaren. Je mag zijn wie je bent en worden wat je wilt in jouw tijd en tempo. Ik geloof ook heel erg in de eigen kracht van de mens en ik hoop dat je dit ook zult ervaren in het contact met mij. Het is belangrijk voor mij om transparant, integer en betrouwbaar te zijn. Ik ben oprecht geïnteresseerd in de ander en ik ontmoet je dan ook graag!

Zelf heb ik kennis gemaakt met verschillende vormen van therapie en coaching. Soms omdat ik zelf vastliep en het nodig had en soms vanuit nieuwsgierigheid in de vorm van een cursus. Ik vind het belangrijk om in ontwikkeling te blijven en uit elke vorm van therapie/nascholing die ik heb gevolgd neem ik ook weer stukjes mee in mijn eigen begeleiding als haptotherapeut.

Deel dit
Back To Top
Zoeken